•                                02/588.55.32 (Lokaal tarief)    Biezeweide 140/1, 1500 Halle

  Behandelingen

  p3

  Kinesitherapie 

  Ik heb mijn diploma behaald in 2005, als Lic. Kinesitherapeut, aan de Vrije Universiteit Brussel (VUB), en ben geconventioneerd sinds 2008. Ik heb voordien gewerkt als fitnessbegeleider met focus op de medische en sportspecifieke begeleiding.

  Mijn praktijk is gelegen te Halle en ik pas enkel manuele technieken en oefentherapie toe. Dit met de bedoeling het algemeen herstel te bevorderen van de klacht door verschillende technieken toe te passen : spierstelsel, vegetatief zenuwstelsel, stabiliteit, oefentherapie… Ik heb bewust gekozen voor manuele behandelingen, omdat ik het belangrijk vind met mijn patiënten bezig te zijn en ook te voelen hoe mijn patiënten reageren op de behandeling.

  Mijn specialiteiten zijn: relaxatie, pre-post natale, sportrevalidatie, temperomandibulair gewricht, rug-nek problemen, …

  Osteopathie

  Na mijn studies als kinesitherapeut, vond ik dat ik beperkt was in mijn mogelijkheden om mensen te helpen. Daarom koos ik voor een extra opleiding als osteopaat gedurende 6 jaar te Antwerpen (FICO).

  Osteopathie bekijkt de mens als één geheel en gaat opzoek naar de onderliggende oorzaak die het klachtenpatroon tot stand laat komen of waarom de patiënt terug hervalt in zijn klachtenpatroon.

  Daar waar het lichaam uit balans is wordt het evenwicht hersteld tussen de verschillende aspecten van het lichaam : structureel, zenuwstelsel, spierstelsel, visceraal, craniaal, fasciaal, …

  Afhankelijk van de noden van de patiënt en het letsel dat zich voordoet.

  Wellness-sportmassages 

  Als afwisseling en aanvullend bij de kinesitherapie en osteopathie, geef ik ook ontspanning–en sportmassages : Benen, rug-nek, volledige lichaamsmassage. Zowel stevige diepe massages, als iets zachtere massages. Afhankelijk van de vraag.

  Het is niet alleen belangrijk om je lichaam te herstellen, maar ook aan het algemeen welzijn te werken in deze drukke maatschappij. Af en toe je lichaam tot rust laten komen : ontspanning en algemeen welzijn als doelstelling.

  Voedingsadvies en het algemeen welzijn 

  Ik heb geen opleiding als diëtiste, maar heb door mijn carrière heen veel informatie vergaard over voeding : Het bloedgroepdieet, paleo dieet, zuur-base evenwicht, gedissocieerd eten, glycemische index, …

  Tijdens mijn carrière als fitnessbegeleider heb ik een opleiding gevolgd, gebaseerd op de principes van Sonja Kimpen, deze heb ik verder uitgediept en ik heb ook gedurende 3 jaar mensen opgevolgd om gezonder te gaan leven : Voeding, bewegen en het mentale aspect in één concept.

  Verder werd er tijdens mijn opleiding als osteopaat veel aandacht besteed aan de voeding, omdat voeding aan de basis ligt van een goed functionerend lichaam zonder klachten.

  Dit alles draagt bij aan het algemeen welzijn van ons lichaam : het ene aspect kan niet zonder het andere om een goed evenwicht te bekomen

  U bent altijd welkom, en we kijken samen naar een oplossing voor uw vraag.